Tudja, hogy az asztali lámpa mennyi felhasználási móddal rendelkezik?

 Az asztali lámpa minden otthon szerves részét képezi, és nélküle aligha lennének elképzelhetőek egyes otthoni tevékenységeink. A szaküzletek rendkívül széles választékát látva azonban sokan nehezen igazodunk el, és nem tudjuk, melyik típus is lenne ideális. Vannak azonban olyan sajátosságaik ezeknek a lámpáknak, melyek alkalmassá teszik szinte mindegyiket bizonyos tevékenységekre. Lássuk milyen sokoldalúan használható a legtöbb asztali lámpa az elter.hu szakemberei szerint!

 

Tanulás mellé nélkülözhetetlen!

 

 

 

Ha iskoláskorú gyermek van a családban, akkor az íróasztalra helyezhető lámpa nélkülözhetetlennek bizonyul. Az állítható karos megoldásnak köszönhetően a csemete oda irányíthatja az asztali lámpa fényét, ahová számára kényelmes. Sokan nem szeretik, ha közvetlenül a füzetet, könyvet éri a megvilágítás, és inkább kissé tompa fényt kedvelnek. A megfelelő darab választásával ez minden gond nélkül megoldható. Sokféle színes, fiatalos, kifejezetten a gyermekek igényeinek megfelelő fajta elérhető a kínálatban, akár az online rendelés kényelmét kihasználva.

 

Asztali lámpa a nappaliban? Miért ne?

 

A nappaliban elhelyezett komód vagy falhoz állított fiókos szekrény teteje kiválóan feldobható egy mutatós asztali lámpa segítségével. Érdemes szabadon engedni a fantáziánkat, hiszen egy igényes, különleges talppal rendelkező világítóeszközzel azonnal stílust teremthetünk a helyiségben. Fontos azonban, hogy a választott asztali lámpa harmonizáljon a helyiség berendezési stílusával, ugyanis ellenkező esetben komoly stílusbeli bakit követhetünk el. Jó hír, hogy a minden korábbinál szélesebb kínálatban mindenki megtalálhatja az ízlésének és pénztárcájának egyaránt megfelelő darabot.

 

Hálószobai kiegészítő akár olvasáshoz is

 

Az éjjeliszekrények elmaradhatatlan részét képezi az asztali lámpa. A talpon álló, mutatós burával rendelkező változat a legjobb döntés ide, ez ugyanis sok esetben olvasáshoz is ideálisnak bizonyul. Ha mégsem adna elegendő fényt, akkor beszerezhetünk speciális, csíptetős lámpákat, vagy olyan megoldással rendelkezőket, melyek igény szerint mozgatható karral rendelkeznek, és így a könyvre irányítható azok fénye. Az internet és a sokszor fogyaszthatatlan televíziós tartalmak világában mind többen visszatérnek az olvasáshoz. Mi más lenne ehhez ideálisabb időpont, mint a lefekvés ideje, amikor végre a ház és a világ is kicsit lecsendesedik?

 

A dolgozószoba stílusos kiegészítője

 

Az otthoni munkavégzés mind elterjedtebb. Ahhoz azonban, hogy a munkára szánt időben tökéletesen koncentrálni tudjunk, nagyon fontos a megfelelő környezet biztosítása. Nem csak a kisiskolások asztalára szükséges az asztali lámpa, hanem bizony a dolgozószoba esetében is nélkülözhetetlen az. Felnőttként természetesen egész más elvárásaink vannak az eszköz megjelenésével kapcsolatban. Az úgynevezett banki lámpák még mindig töretlen népszerűségnek örvendenek, de az egészen modern, fémes hatást keltő darabok, vagy az elegáns fekete búra kombinációja is remek választásnak bizonyulnak.

 

A karácsonyhoz közeledve érdemes elgondolkodni azon, melyik szerettünk örülne egy igényes lakásdekorációs eszköznek. A lámpák szerepe napjainkban ugyanis nem merül ki a funkcionalitásban, hanem legtöbben igyekszünk úgy választani, hogy az otthon berendezése érdekében is tehessünk a kiszemelt világítóeszközzel. Az asztali lámpa akár karácsonyi ajándékba is remek választás lehet, melyről ráadásul az év bármely napján a karácsonyi ünnepek meleg hangulata jut majd a megajándékozott eszébe.