Szeretne ilyen konyhakés tartót magának?

Akik jártasak a konyhában, biztosan belebotlottak már abba a gondba, hogy hiába vásárolnak minőségi konyhakéseket, nem tudják normális helyen tartani őket. A fő probléma velük az, hogy a hosszú nyelük miatt nehéz őket úgy tárolni, hogy mindig kéznél is legyenek, mégse legyen balesetveszélyes és úgy legyenek egymás mellett, hogy ne sérüljön az egyik a másik kés élétől.

Ha egy fiókba dobjuk be őket, szinte biztos, hogy egy hirtelen mozdulatnak köszönhetően bele fogunk nyúlni az élébe, mikor nyúlunk valamelyik késért, arról nem is beszélve, hogy ahogy folyamatosan csúszkálnak a fiókba, az élük is folyamatosan megy tönkre.

Ezek a kések pedig csak akkor működnek jól és segítik a konyhai munkát, ha folyamatosan karban vannak tartva. Ez pedig nem csak a rendszeres tisztítás és az élezés jelenti, hanem az is, hogy megfelelően vannak tárolva.

Hogyan is érdemes tárolni a konyhakéseket?

A kések tárolására mindenképpen az a jó, ha egy olyan tárolót használunk, amelyben állítva tudjuk elhelyezni a késeket. Ebbe egyszerre 6-13 kés is belefér, a méretétől függően, így sok helyet is megtakaríthatunk egy ilyen tárolóval.

Nem csak ezért hasznos, hanem mert könnyedén nyúlhatunk a késért, mindig kéznél lesznek a konyhapulton, könnyen elérhető, mégis biztonságos helyen. Ezekbe a praktikus tárolókba akár még a húsvágó bárd, vagy a baromfi olló is elférhet, hiszen több méretű kés és konyhaeszköz számára van kialakítva az elrendezése.

Több helyen is tudunk ilyen fa tárolót találni, ám ha igazán egyedit szeretnénk vásárolni, akkor sem kell szomorkodnunk. Főleg ha ajándékba szánjuk, mondjuk egy szakács rokonunknak, vagy barátunknak, akkor kimondottan jól jöhet, ha valami igazán vicces kinézetű késtárolót választunk.

Szeretne ilyen konyhakés tartót magának?

A választék hatalmas és sokunkat a legtöbb ilyen stílusú tároló egyből megmosolyogtat, így aki kapja, biztosan nagyon fog neki örülni. De saját konyhánkat is feldobhatjuk egy ilyen praktikus, mégis egyben vicces tárolóval, hiszen egy konyha sosem lehet unalmas, főleg ha egy Julius Cézár alakú késtároló díszeleg a konyhapultunkon.

Válassz LEGO-s vagy Star Wars-os késtárolót, hogy feldobd a főzést!

Ezenkívül azonban az interneten számos vicces alkotást találhatunk még. Esetleg szakács barátunk hatalmas Star Wars mániás? Neki is szuper egyedi késtárolót találhat az interneten, de mivel egyre népszerűbbek ezek a mókás tárolók, egyre több boltban is megvásárolhatjuk őket.

Szeretne egy Star Wars-os konyhakés tartót magának?

Létezik még színes LEGO-kból kiépített tároló, illetve olyan is, mely egy harcost ábrázol, aki pajzsot tart maga elé és természetesen itt a pajzsba kell beleállítgatnunk a konyhakéseinket.

Szeretne LEGO-s konyhakés tartót magának?

Ha valamelyik rokonunk például hatalmas darts őrült, akkor neki is kedveskedhetünk egy darts tábla alakú késtartóval, biztosan jót fog mulatni akkor, mikor kibontja az ajándékát.

Ezek a tárgyak garantáltan olyan ajándékok, melyek a sima hétköznapon is feldobják az embert, elég csak rájuk nézni, egy unalmas szürke hétköznapon is jót mosolyog az ember egy ilyen humoros eszköztárolón.

Emellett pedig jó is, ha olyan ajándékot keresünk, ami nem csak jól mutat és vicces, hanem hasznos is annak, aki kapni fogja. Van olyan fajtája is, mely extrán praktikus, hiszen nem csak késtároló, hanem van egy lenyitható oldala is, mely rögtön átalakul egy jól használható vágódeszkává.

A főzést biztosan fel fogja dobni egy ilyen konyhai késtartó. Ilyen és ehhez hasonló konyhai eszközöket találhatunk a gasztronagyker.hu weboldalon.

A nagy séfek legjobb barátja: A késtároló táska

Az igazi nagy konyhák éttermeiben rengeteg profi konyhakés található, ám sok esetben a séfek szeretik a saját késeiket használni. Ezek tárolására lehet igazán jó módszer, a késtartó táska, melyben biztonságosan tudjuk tárolni az összes konyhakésünket.

Magunkkal tudjuk vinni a munkahelyünkre, nem kell másokkal osztozkodnunk. A kiváló minőségű késtartó táskákban biztonságosan el lehet helyezni, tárolni és szállítani az igen éles vágóeszközöket.

Ezek a táskák megvásárolhatóak 4, 8, 12 és 17 darabos kés elhelyezésére alkalmas kivitelben is. Ezekben a táskákba sok esetben elférnek még a fenőacélok is, melyek a kések használatakor elengedhetetlenek.

Ezek a legtöbb esetben minőségi gyöngyvászonból készült táskák könnyedén összehajthatóak, így a kések tárolása egyáltalán nem foglal sok helyet. Biztonsági csattal ellátottak, így nem fognak kinyílni szállítás közben sem. A táska anyaga könnyen tisztítható és nagyon strapabíró!

Egy ilyen késtároló megvásárlása akár több mint 10 évre is biztosítani tudja késeink megfelelő tárolását. Sok esetben a táskák vállpánttal vannak ellátva, így nem kell kézben vinnünk, ez pedig nagyon megkönnyítheti a dolgunkat.

Egy ilyen késtároló táska a legnagyobb séfek legjobb barátja, hiszen praktikus, erős, mégis biztonságos és a minőségi késeket is óvja a külső hatásoktól, sérülésektől.