Prémium nyári gumik nem csak BMW-seknek

BMW autót vezetni igazi élvezet. Aki BMW-s, az tudja miért, aki nem, az pedig csak irigykedve nézi azokat a szerencséseket, akik vezethetik ezt a prémium autócsodát. A BMW mindig is a kimagasló minőség, a teljesítményorientáltság és a csodálatos formatervezés precíz ökoszisztémáját teremtette meg, ezért gyakran használják státusszimbólumként is. Egy ilyen autócsoda, azonban igazán jó, minőségi prémium márkás autógumit érdemel. Nem csak a név miatt, de egy robosztus, sebesség őrült „út-szörnyet” könnyen irányíthatóvá képes szelídíteni egy jó gumiabroncs szett.

A vezetési élmény fokozása érdekében a prémium gumikat választó autósok mindig olyan kerekeket választanak, amelyek jól teljesítenek a legnevesebb, független gumiabroncs teszteken. Az évről-évre legjobb gumikat ajánló ADAC, ACE vagy AutoBild felméri a legnépszerűbb téli és nyári gumikat, hogy hogyan képesek teljesíteni azonos körülmények között. A ranglistát aztán a száraz és nedves úton mért eredményeik alapján határozzák meg, melyeket kiegészítenek a zajszint, a komfortérzet, az üzemanyag fogyasztás és a kopásállóság értékeivel. Az eredmények pedig általában hozzák a papírformát és a lista elején a prémium márkák foglalnak helyet.

A legjobban teljesítő prémium gumiabroncsok

A német autóklub készíti el minden évben a legelismertebb, független gumiabroncs teszteket. Így 2017-ben is górcső alá vették a legismertebb nyári gumi márkák legjobb kerekeit. Ebben az évben a 195/65 R15 V és a 215/65 R16 H méretű gumikat hasonlították össze. Az így kialakult ranglista pedig ismét bebizonyította, hogy a prémium kerekek mögött nem csak egy hangzatos név, hanem valódi teljesítmény is van. Bár a kisebb méretű gumiknál néhány középkategóriás gumigyártó is megmutatta erősségét, a 2014-es verseny győztes gumija a prémium kategóriás Goodyear EfficientGrip Performance még mindig a legjobb értékelést kapta az összpontszámok alapján.

A kisebb méretű abroncskategóriában rendkívül jól teljesített még a Pirelli Cinturato P1 Verde, a Bridegstone Turanza T001 és a Continental PremiumContact 5 is. A nagyobb, négykerék meghajtású autókra és terepjárókra szánt gumik között pedig toronymagasan a Goodyear EfficientGrip SUV győzedelmeskedett. Őt a Cooper Zeon 4xS Sport követte, majd olyan gumiabroncs márkák, mint a Firestone, Nokian, Pirelli, Apollo, Hankook, Bridgestone és a Michelin. A nyári gumik teljesítményében tehát visszaköszön a sok-sok kutatással és fejlesztéssel töltött idő, a precíz megvalósítás és a technológiai innováció is, amit a gyártók alkalmaznak.

Ajánlott prémium gumiabroncsok

Noha nem csupán a prémium gumiabroncsok teljesítettek kiemelkedően a független teszteken, a robosztus, nagy sebességgel közlekedő és hosszabb távokat megtévő autók tulajdonosai mégis a prémium kategóriás kerekeket preferálják. Az autotire.hu gumiwebshop is ezeket a kerekeket ajánlja, hiszen megfelelő biztonságot nyújtanak a városi utakon kívül, az autópályák forró aszfaltjain is és kezelhetőségük, irányíthatóságuk magasabb szintre emeli az autózás örömét.

A legnépszerűbb prémium nyári gumi márkák megtalálhatóak az autotire.hu portálon is. A Michelin, a Goodyear, a Continental, a Bridgestone, a Pirelli és a Dunlop is képviselteti magát gumijaival. A Michelin Primacy 3 defekttűrő nyári gumija ajánlott, még a Goodyear az Eagle NCT5 nyárigumival hódít a prémium piacon. A Continental ajánlott prémium nyári gumiabroncsa a ContivanContact 200 amit nyáron használhatunk, a Bridgestone pedig az S007 és S001 kerekeit ajánlja a nyári szezonra. A Pirelli Cinturato P7 szintén defekttűrő nyári gumiabroncs és jó ár-érték arányt képvisel a prémium piacon, akárcsak a Dunlop SP Sport MAXX és BluResponse. Válasszunk tehát minőségi autónkhoz, minőségi autógumit is!