Mit érdemes tudni a Hankook Ventus Prime 3-ról

A Hankook gumigyár története 1941-re nyúlik vissza, amikor is dél koreában megalakul Chosun néven. Rövid időn belül a világ egyik legnagyobb gumiabroncs gyártójává nőtte ki magát. Az évek alatt egyenes arányban növekedett a gumiabroncsok minősége az eladási számmal, köszönhetően az állandó fejlesztésnek. A gyárat 1968-ban keresztelték át egy másik ókori királyság nevére, a Hankookra. A gyártó mára már több autógyár első szerelésű gumiabroncsaként is jelen van a piacon. Jelenleg 180 országban forgalmazzák termékeiket és árbevételei alapján a világ 7. legnagyobb gumigyártójává vált.

A Hankook gumikat nem csak a közutakon és a tesztpályákon mérettetik meg, hanem a versenypályákon is. A Ventus Race versenyzésre kifejlesztett gumiabroncsaikkal a DTM német versenysorozatban szereztek nagy versenytapasztalatot, mint a hivatalos gumibeszállítók. 2014-től már a Hankook a hivatalos gumiabroncs beszállítója a 24h Series versenynek is, miután már a 2009-ben tapasztalatot szereztek a 24 órás Le Mans Seriesben is. Európában pedig a Rally Challenge versenyeken szereztek tapasztalatot az extrém körülményeket igénylő utakra.

Bemutatkozik a Hankook Ventus Prime 3

A 2016-os nyári szezon nagy újdonsága a Hankook Ventus Prime 3, amely a Magyarországon is gyártósorral rendelkező Hankook gumiabroncsgyár nagy innovációja középkategóriás kerekei között. A kényelmes vezetési stílust kedvelők számára kifejlesztett nyárigumi, amely a Ventus sorozatra jellemző Visual Alignment Indicator (VAI) rendszerrel is fel van vértezve, amely a futóbűbeállításból eredő rendellenes kopást teszi könnyen ellenőrízhetővé. A futóműgeometria jelző rendszerrel büszkélkedő gumiabroncs 53 különböző méretben kapható 15”-cól 18”-os méretig, H, V, W és Y sebesség index-szel.

A Hankook Ventus Prime 3 magas tapadású szilika keverékkel készült, így megnövelt száraz és nedves tapadást biztosít a csökkentett gördülési ellenállásnak köszönhetően. A végtelenített, teljes futófelületi szélességű 0 fokos öv ideális futófelület merevséget biztosít a három, erős központi borda számára is. Az innovatív bordák precíz kormányzást és megnövelt élettartamot garantálnak a kerekek számára. A gumiabroncs mintázatát lekerekített csatornaélek teszik egyedivé, amelyek fékezéskor megnövelik a tapadási felületet.

A Hankook Ventus Prime 3 kiváló teszteredményeket ért el!

Köszönhetően a gondos tervezésnek, a precíz gyártásnak és a sokoldalú gyári tesztelésnek, a Hankook minőségi, nagy teljesítményű gumit tudott piacra dobni a Ventus Prime 3 személyében. E kiváló nyári gumiabroncsot a gumiwebshop.hu webáruház is bátran ajánlotta vásárlói számára, hiszen a jól kialakított, tökéletes alapanyagból készült kerekek 8%-kal jobb fékteljesítményt tudnak felmutatni. A 10%-kal nőtt talajjal érintkező felülete ellenére, a kopásállósága is 9%-kal javult elődjéhez képest.

A számtalan technológiai újítás persze meghozta az eredményét, hiszen nem csak a közutakon használják az autósok előszeretettel, de számtalan nagy független gumiabroncs teszt is előkelő helyen listázta a Hankook Ventus Prime 3 abroncsot. 2016-ban az AutoBild 205/55 R16-os méretben jutalmazta „Példás” minősítéssel, majd egy évre rá a 225/50 R17-es mérete is azonos dicséretet kapott a német autós magazintól. 2017-ben az ADAC óriás tesztjén 195/65 R15 mérete „Ajánlott” osztályozást kapott, akárcsak az ACE 215/60 R17-es méretű teszteredményei alapján. A Hankook Ventus Prime 3 tehát egy kiváló minőségű középkategóriás nyárigumi, ami kiváló ár-érték arányával az egyik legjobb gumiabroncs a magyar piacon is.