Miből is áll egy vérbeli Gamer PC?

Játszani szeretnél? Akkor bizony nem elég az integrált videókártya, a Celeron processzor és a kevés memória. Bizony komolyabban zsebbe kell nyúlni, persze nem feltétlenül félmilliós gépre kell gondolni, mert pl. a Konzolok Szervizében már 179.990 Ft-tól be lehet szerezni egy gamer PC-t, de akár 799.990 Ft-ig is elmehetünk, persze a két összeg között is van élet, így nem szükséges a legdrágábbat venni, hogy a mai játékok minimum 60 FPS-el fussanak FHD felbontásban.

Viszont mélyebben a zsebbe kell nyúlni, ha 4K felbontás mellett szeretnék ezt a FrameRate-et elérni, ráadásul úgy, hogy a grafikai felbontásokat sem alacsonyra vagy normálra, hanem inkább magasra, vagy még attól is magasabbra szeretnénk állítani. Semmi sem lehetetlen, hiszen csak a képzelet és pénztárcánk szab határokat és inkább ez utóbbi ami általában fájó pont szokott lenni.

Aki komoly játékokra adja a fejét, úgy gondolom a 179.990 Ft-os kategória kezdetnek jó, de inkább 300-350e Ft körül kell gondolkodnunk és ezekben az árakban még nincs benne a monitor, mely újabb vagyon lehet. Ha már kemény gépünk van, nem árt, ha a megjelenítőt is jól megválasztjuk mellé. Ezek a gépek általában már nem csak azokban az unalmas házakban vannak, hanem könnyen szerelhetők, mutatósak, akár még  LED világítás is kerülhet beléjük, vagy akár vízhűtés is szavatolhatja a processzornak a hűvös működést, de akár a videókártyának is.

Ha pedig szeretnénk a PC VR irányba is nyitni egy HTC Vive vagy Oculus Rift képében, akkor szintén szükség va az erőre, amit ezek a gamer PC-k rejtenek magukban. Persze az is kérdéses, hogy mely márkát pártoljuk, a processzoroknál az Intelt vagy az AMD-t, valamint a videókártyáknál a Geforce vagy Ati kártyákat. Habár általában az AMDprocesszor pártiak Ati kártyát választanak, lévén már az AMD-hez tartozik az Ati, de ez nem feltétlenül törvényszerű. Tehát hosszas gyűjtögetés után bele lehet vágni a gamer létbe, de persze nem árt egy vérbeli gamernek egy gamer PC mellé PlaySeat is, valamint sok-sok szabadidő, mert ha egy PC-s játék ami ezentúl piszok gyorsan fut a gépünkön, nagyon hamar beszippant. Gamer PC ide vagy oda, a játékok sok időt igényelnek, de a kikapcsolódás, amit ezek a játékok nyújtanak, azt hiszem ebben a rohanó világban megfizethetetlen.