Megéri igénybe venni a reptéri parkolást

A reptéri parkolás feltételei és szolgáltatásai rengeteget változtak az elmúlt években. Ezt magunk is tapasztalhatjuk, ha bizalmat szavazunk a Budapest Airport ilyen jellegű szolgáltatásának. Tagadhatatlan, hogy most sem a legolcsóbb megoldásról beszélünk, azonban sokkal kényelmesebb saját gépkocsival érkezni és távozni, mint a zsúfolt tömegközlekedést vagy a drága taxit választani. Érdemes számolni ezzel a lehetőséggel, akár rövidebb, akár hosszabb időt szeretnénk külföldön tartózkodni.

A parkoló zónák jellege között mindenképpen érdemes különbséget tennünk – hívja fel a figyelmünket a bud.hu munkatársa, aki szerint a reptéri parkolás népszerűsége egyre nagyobb. Néhány évvel ezelőtt még úri kiváltságnak számított saját gépkocsival érkezni a reptérre, noha akkoriban a repülőutak költségei is magasabbak voltak. 

Ma egy ügyes választással roppant kényelmes és kedvező döntést hozhatunk; ha a számunkra megfelelő parkoló zónát választjuk, biztosak lehetünk benne, hogy legközelebb is élünk a lehetőséggel. A Budapest Airport munkatársa szerint a legfontosabb szem előtt tartani azt, hogy a terminál épületéhez közeli parkolók díjszabása sokkal magasabb, míg a távolabbi Holiday parkolók sokkal olcsóbban vehetők igénybe. Ez azt jelenti, hogy a közeli parkolókat rövid várakozás esetén, míg a távolabbi zónákat hosszú ideig tartó parkolás esetén érdemes igénybe venni. Mára akár a több hétig tartó parkolás is megfizethetővé vált, nem kell irreális díjszabástól tartanunk.

Ha hosszabb időt szeretnénk külföldön tartózkodni, akkor egyértelműen a távolabbi zónák nyújtanak megfelelő választási lehetőséget. Fontos tudni azonban, hogy a különböző Holiday zónák, illetve a Business zóna is különbözik a szolgáltatási kör tekintetében. A Holiday névre keresztelt zónák esetében átlagos biztonsági intézkedések vannak érvényben. Ha ennél magasabb fokozatú biztonsági intézkedésekre vágyunk, az esetben a Business névre keresztelt parkolót érdemes előnyben részesítenünk. 

Itt a klasszikus megfigyelőrendszer és rendszámfigyelő mellett kiemelt ügyfélszolgálat is működik, így még nagyobb biztonságban tudhatjuk a gépkocsinkat. A távolabbi zónák esetében transzfer biztosítja a gyors és kényelmes eljutást a terminál bejáratáig. Ha mégsem szeretnénk élni ezzel a lehetőséggel, természetesen sétálhatunk is. Mivel a zónákat gyalogjárda köti össze a terminál épületével, így teljesen biztonságos módon juthatunk el a célunkig. Érdemes fejben tartani azonban, hogy egyes népszerű zónák teljesen megtelhetnek, ezért mindenképpen ajánlott élni az online foglalás lehetőségével. 

A korábbi években problémát okozhatott, ha egyterűvel vagy más nagyobb méretű gépkocsival érkeztünk volna a reptérre. Ma már a szolgáltatások kibővítése és javítása érdekében egyre több úgynevezett XXL parkolót alakítanak ki, amit kifejezetten ezeknek a nagyméretű személygépkocsiknak tartanak fenn. Fontos megemlíteni azt is, hogy ezek az XXL parkolók alapáron vehetők igénybe, így igazán megéri a csoportos kiutazást választani. 

Sőt, egyre több ilyen parkoló áll rendelkezésre, ami jól mutatja, mekkora igény mutatkozik az ilyen jellegű megoldásokra. Érdemes élnünk a lehetőséggel és a hosszabb utazásaink tervezése során számba venni a reptéri parkolás lehetőségét. Ha megfelelő alternatívát keresünk a drága taxi és a kényelmetlen tömegközlekedés helyett, akkor a reptéri parkolás lehet a jó megoldás.