Hasznos tanácsok autógumi választáshoz és használathoz

Véget ért a tél és mindenki a nyári gumik felszerelésével, felszereltetésével foglalkozik. Hasznos tanácsokból azonban soha sem elég, hiszen bármennyire is úgy gondoljuk, hogy ismerjük az abroncsokat, ez nem mindig van így. Ha nem vagyunk annyira járatosak a témában, akkor érdemes gumiszervízbe vinni az autót. A különféle autótípusok mind más és más abroncsot kívánnak. Ezen a weboldalon mindent megtudhat a különböző autógumi típusokról.

A weboldalon megtekinthetjük a különféle abroncs típusokat, a téli és a nyári gumiabroncsok méreteit, hasznos tanácsokat kaphatunk az abroncsok karbantartására vonatkozóan, ezen felül a tárolásról is szó esik. A tél végén a téli abroncsok tárolása megkezdődik. Természetesen ki-ki maga dönti el, hogy otthon saját garázsában vagy egy erre specializálódott cégnél helyezi el. Az abroncsok tárolása is speciális, így érdemes ebben is a szakemberekre hallgatni. Az abroncsok alapanyaga teljesen eltérő lehet, és ennek megfelelően kell a tárolást elvégezni. Az alapanyagban általában kevernek öregedésgátló keveréket, amely szakszerű tárolás mellett tökéletesen megóvja az abroncsokat. Az öregedést egészen minimálisra is le lehet csökkenteni, ha megfelelően gondoskodunk az abroncsok tárolásáról. Az abroncsokat minden évben a gumicsere után egymásra kell helyezni, illetve ahol erre lehetőség van, ott fel kell lógatni. Általában az abroncsoknak a hűvösebb idő tesz jót, így törekedjünk, hogy a tárolás helyén 15-25 fok legyen. A napsugárzástól védett hely az egyik legfontosabb szempont, így igyekezzünk ezt is betartani.

Mielőtt feltennénk az új abroncsokat, végezzünk el egy karbantartást és egy ellenőrzést is. Az abroncsok optimális teljesítménye nagyban függ a karbantartás minőségétől is. Sok esetben olyan sérülések vannak az abroncsokon, amelyek nem láthatók, ezért érdemes a szervízben ezt ellenőriztetni. Ha sokszor kell levegőt pumpálni az abroncsokba és mégsem látunk semmilyen külsérelmi nyomot, az gyanús lehet, hiszen valahol ereszt az abroncs. Sokan ismerik az abroncsjavító sprayt és használják is, de ez csak szükségmegoldást jelenthet, az abroncs továbbra is sérült marad. A probléma észlelését követően azonnal vigyük el a javítóműhelybe.