Egy teáskanálnyi fűszert szórt a hideg lábáztatóvízbe, és megszűnt a lábfájása

A fűszert a sárga színű, a közönséges gyömbérére emlékeztető gyöktörzsében és gumójában lévő nem mérgező, sárga festékanyaga, a kurkumin adja, amit sajátos aromája és sárga színe miatt kedvelnek.


A kurkuminról több kutatás alkalmával bebizonyították, hogy számos betegségre pozitív hatással van.  
Sok helyen használják az élelmiszerekben adalékanyagként, de napjainkban inkább az ízületi problémákra gyakorolt jótékony hatása miatt kezdik megismerni és keresni. Nemcsak ízületi fájdalmakra hatásos, de a rák kialakulását is segíthet megelőzni, illetve depresszió ellen is ajánlják.

Gyógyító ereje erős antioxidáns hatásában jelentkezik, és azok ellen a szabadgyök-molekulák ellen véd, amelyek a sejtkárosodást okozzák.

A kurkuma a bőrön alkalmazva fájdalomcsillapítóként és gyulladás csökkentőként hat az izmokra és ízületekre.

A fáradt lábak vízben áztatása kurkuma hozzáadásával különösen nyáron rendkívül hasznos terápia.
Bár ez a gyakorlat meglehetősen furcsának tűnik, érdemes kipróbálni jótékony hatása miatt.  Különösen a nők számára, hiszen sokan közülük magassarkú lábbelit hordanak, a nagy hőségben sokat gyalogolnak, és még sorolhatnánk, hogy milyen megpróbáltatásoknak van kitéve lábunk – különösen a nyári időszakban. Ilyenkor jön jól egy hideg vizes kurkumás lábfürdő.

Elkészítése:

Töltsünk egy a célnak megfelelő edénybe annyi hideg vizet amennyi ellepi a bokánkat, majd adjunk hozzá egy teáskanálnyi őrölt kurkumát. Tizenöt percig áztassuk lábunkat a kurkumás vízben.

Amit tapasztalni fogunk:

  • a duzzanatok csökkenése,
  • a keringés felgyorsulása,
  • az esetleges kisebb sebek gyógyulásának gyorsulása,
  • a bőr regenerálódása.