Diákmunka nyelvtudással, a még jobb nyelvtudásért!

Cikkünkkel ösztönözni szeretnénk minden fiatalt, hogy komolyan vegyék a nyelvtanulást. Bár elcsépeltnek hangzik, de valóban szükségszerűvé vált, hogy legalább egy nyelvet magabiztosan beszéljen mindenki a magyar mellett, ezért érdemes minden lehetőséget megragadni, hogy fejlesszük, illetve szinten tartsuk a nyelvtudásunkat. Erre jó módszer az is, ha olyan diákmunka után nézel, mely nyelvtudást is igényel.

Biztosan hallottátok, hogy 2020-tól az egyetemi felvételi egyik előkövetelménye az lesz, hogy a diák minimum egy középfokú nyelvvizsgával rendelkezzen. Sokan igyekeznek az emeltszintű angol érettségivel kiváltani ezt a követelményt, mivel az egyszerűbb, mint a hivatalos nyelvvizsga. Azonban azt mind tudjuk, hogy a nyelvtudás nem pusztán a papír miatt fontos, ez csak amolyan ügyeskedés, mely pár pluszpontot eredményez a felvételire. A tényleg használható nyelvtudás megszerzése és szinten tartása érdekében akár naponta is szükséges lehet foglalkozni az idegen nyelvvel. 

Az említett új rendelettel minden bizonnyal az a cél, hogy változtassanak a statisztikai adatokon, melyek a jelen állás szerint azt mutatják, hogy a diákoknak alig a fele üti meg a gimnáziumi tanulmányai végére a B2-es, azaz a középszintű nyelvtudás szintjét.  A középfok egyébként pusztán társalgási szintnek számít, tehát, hogy el tudsz beszélgetni angolul felületes és fél-komoly témákról, melyekről amúgy a barátaiddal beszélgetnél, vagy, hogy elolvass angolul egy közvetlen hangvételű ismeretterjesztő cikket. Tehát tulajdonképpen a diákok nagy része nem tudja megértetni magát angolul és nem tudja értelmezni az egyszerűbb, hétköznapi angol szövegeket sem. 

Pedig az iskolás évek azok, amikor igazán ki lehetne használni minden lehetőséget arra, hogy fejlődjön a nyelvtudásotok! Számos lehetőségetek van, melyért nem kell pénzt kiadni, sőt, olyanok is vannak, melyekért ti kaphattok pénzt! 

Azért ajánljuk a diákmunkákat a nyelvtanulás céljából, mert így minden héten tudsz az idegen nyelvvel foglalkozni, és olyan kortársaiddal leszel körülvéve, akik szintén beszélik az adott nyelvet, és így együtt fejlődhettek vagy tarthatjátok szinten nyelvtudásokat. Ráadásul a diákmunka szövetkezeteknél nyelvtudásod szintjének megfelelően segítenek neked munkát választani. 

Lehetőségeid száma határtalan, ugyanis nem csak a szövetkezeteken keresztül találhatsz magadnak diákmunkát, hanem magánúton is, ha extra jövedelemre szeretnél szert tenni. Vállalhatsz diákokat, ha tanítói ambícióid vannak, ha inkább kisebbekkel foglalkoznál, több helyen keresnek angol vagy német nyelven beszélőket bébiszitternek. 

A nyelvtudást igénylő diákmunkák a legjobban fizetők közt vannak - ebből is látszik, hogy hiány van a ténylegesek, megbízható nyelvtudással rendelkező fiatalokból. Bár az angol nyelvvel is számos lehetőséged van, de minél ritkább idegen nyelvet ismersz, annál több pénzt kereshetsz. 

Érdemes tehát a nyelvtanulásba fektetned, nem csak azért, hogy felvegyenek az egyetemre.