Az adósságrendezés felér egy karácsonyi ajándékkal

Az adósságrendező hitelek ilyenkor a szeretet ünnepe előtt talán még nagyobb teret kapnak, hiszen mindenki szeretné békében és nyugalomban tölteni a karácsonyát. Ha olyan hitelünk van, amely bizony már nem került kifizetésre az elmúlt időszakban, vagy valami miatt nem tudjuk a rengeteg hitelt külön-külön fizetni, akkor érdemes még karácsony előtt rendbe tenni az anyagiakat. Ehhez nyújtanak segítséget a bankok az adósságrendező hitelekkel.

Készüljünk a karácsonyi pihenésre és nyugalomra

Egy családnak az adósságrendezés már eleve ajándék, hiszen az elkövetkezendő hónapokra nyugalmat és megkönnyebbülést hoz. A hitel emellett mindenkinek lehetőséget nyújt arra, hogy a már meglévő és talán rossz konstrukciójú hiteleket összevonja, és egy hitelbe vonja össze. Lakáshitelek, építési vagy szabad felhasználásra felvett hitelek, személyi kölcsönök és hitelkártya tartozások is adósságrendezés alá vonhatók. A hitel segít abban, hogy a túl sok adósságot sokkal kedvezőbb feltételek mellett fizessük vissza a továbbiakban. A bankkalkulator.hu oldalon számtalan bank kínálja kedvező adósságrendező hiteleit. 

Milyen adósságrendező hitel ajánlatokkal kecsegtetnek a bankok?

A hitelek közül most az 5 millió forintos hitelek felvételének lehetőségét nézzük meg. Bizonyára sok család már a felvett hitelnek a nagy részét visszafizette, de még hátravan körülbelül 5 millió forint, amely akár 4 hitelből is állhat. Most lehetőség nyílik, hogy egy összegben 5 millió forint adósságrendező hitelt vegyünk fel az OTP banktól, mindösszesen 6 310 208 forint visszafizetése mellett. Az OTP Bank akciós személyi kölcsöne 8,29 % THM mellett vehető fel és 72 hónap áll rendelkezésünkre hogy a hitelt visszafizessük. Havonta 87 000 forint körüli kiadással számolhatunk, amely valljuk be sokkal kedvezőbb, mint ha 4 másik hitelt és a bankoknál vezetett folyószámla díjait fizetnénk.

Az igényelhető kölcsön összegét az OTP 7 millió forintban maximálta, és a teljes futamidő alatt fix akciós kamatot fizetünk. A weboldalukon megtalálható online kupon segítségével a kamaton további 1%-ot faraghatunk le. A kölcsön folyósítása, most induló költségek nélkül kerül kifizetésre. Egy megkötést azonban találtunk, hiszen az OTP az adósságrendező hitel felvételéhez elvárja, hogy az ügyfelek a náluk vezetett folyószámláról törlesszék a hitelt. Azaz az eddigi bankoknál érdemes teljesen megszüntetni a folyószámlavezetést és csak az OTP-nél vezetni azt az egy folyószámlát, amiről a hitel törlesztése is történik.

Ez a megoldás azoknak is tökéletesen megfelel, akik rosszkor és rossz helyen vettek fel bármilyen típusú hitelt. Az egyre magasabbra rúgó havi kiadásokon az adósságrendező hitelek segítségével csökkenteni lehet. A korszerű hitelek már jóval elfogadhatóbb feltételek mellett vehetők fel és a törlesztés is havonta egyenletes összegben törleszthető. Mindig érdemes jó előre befizetni a számlára a hitel havi törlesztőrészletét, hiszen ha már egy-két nap késedelembe esünk, akkor is kamatot számolnak fel a bankok. A hét végére eső fordulónapok esetében mindig a rákövetkező hét első munkanapján fogják levonni a hitelt.

Ha mégsem sikerül a hitelt folyamatosan törlesztenünk, akkor természetesen itt is fennáll a lehetősége annak, hogy egyösszegben visszafizettetik velünk, ha pedig erre nem vagyunk képesek, akkor a fedezetként felajánlott ingatlanunk vagy személygépkocsink bánja. Az adósságrendező hitelek szempontjából is fontos, hogy mindig minden fizetési határidőt tartsunk be.